Meer comfort in huis met elektrische zonwering

Wonen mag ook genieten zijn. Je eigen huis is een plek waar je tot rust kunt komen, helemaal jezelf kunt zijn en tijd door zal brengen met de rest van het huishouden. Wat is voor jou genieten? Een half uurtje in een jacuzzi thuis of een film kijken op Netflix met een home theatre surround sound opstelling? Voeg elektrische zonwering gerust aan je verlanglijstje toe, want daarmee haal je meer comfort in huis.

 

Het zonnetje in huis

De zon staat voor leven. Zonlicht brengt mensen in een goed humeur, het stimuleert de aanmaak van vitaminen in ons lichaam en je ziet de wereld helder en scherp. Toch levert de zon niet alleen voordelen op. Als je te lang in de zon zit dan kun je ernstige gezondheidsproblemen oplopen, het kan ook té heet worden. Dan is er zonwering, die kun je in vele soorten en maten kopen. Een zonnescherm die je in kunt klappen bijvoorbeeld, of rolluiken voor het raam. Je kunt deze zonwering elektrisch maken voor nog meer comfort in huis. En in de tuin natuurlijk!

 

Hoe werkt elektrische zonwering?

Normaal gesproken zul je een zonnescherm of een ander type zonwering zelf moeten bedienen. Dit kan met banden op een rol met een treksysteem. Dat werkt wel maar echt comfortabel kun je dit niet noemen. Je klapt het geheel in of uit, als de stand van de zon verandert dan zul je niet willen opstaan om het scherm bij te stellen. Met elektrische zonwering hoef je niet langer aan koordjes te trekken maar druk je op de knop van de afstandsbediening of beter nog; bedien de zonwering met een app of via een smart home systeem. Dan profiteer je maximaal van de voordelen die elektrische zonwering te bieden heeft.

 

Wat is een smart home?

Een ‘smart home’ kun je ook wel een ‘connected home’ noemen. Een lamp die je met een app op je smartphone kunt in- of uitschakelen kan praktisch zijn maar slim is het nog niet echt natuurlijk. Als je door de gehele woning op iedere kamer slimme lampen hebt opgehangen die je centraal kunt bedienen dan wordt het een ander verhaal. Als je deze lampen koppelt aan een lichtsensor die ‘ziet’ als het donker wordt dan heb je er geen omkijken meer naar. Dat en meer is mogelijk, kijk maar eens op de website van Somfy voor allerlei slimme oplossingen in huis.

 

Hoe werkt zonwering in een smart home?

Slimme zonwering werkt eigenlijk hetzelfde als slimme verlichting. Je koppelt de motor van de zonwering draadloos aan het centrale systeem, bij Somfy hebben ze hiervoor het TaHoma kastje ontwikkeld. Als je meerdere producten hebt zoals zonwering, raamdecoratie of verlichting, dan kun je die met elkaar verbinden. Je kunt er ook sensoren aan koppelen om handelingen volledig te automatiseren. Zo zit je letterlijk en figuurlijk goed! Omdat het motor systeem een afzonderlijk apparaatje is dat bevestigd wordt aan de zonwering heb je keuze uit meerdere merken en modellen. Kijk op de website van Somfy wat er mogelijk is of neem contact op met een dealer voor meer informatie.